На Мето

кьошето

Робин Худ на хеликоптерите

Leave a Comment
Най-опасният гръцки престъпник (курсив мой, б.а.) избяга с хеликоптер от двора на най-охранявания гръцки затвор... за втори път в последните три години!
Василис Палеокостас, албанският му авер Алкет Ритзай и още двама други опасни престъпници се изкатериха по въжена стълба на хеликоптер, който кръжал над двора на затвора в Коридалос, и избягаха ден преди да се гледа делото им за бягство с хеликоптер от двора на затвора в Коридалос на 4 юни 2006 г. Иначе си имат присъди по други дела - албанецът за убийство, нашият основно за грабежи. Но, о, чудо!

Гръцкият facebook си има група с близо 4000 фенове на

местния Робин Худ

Желаят му успех, радват се на поредното му бягство и се присмиват на властта. И има защо, поне според вестник "Елевтеротипия".
От 1986, откак е в нелегалност, Василис граби банки заедно с брат си, но никога не убиват хора. Част от парите от обирите пък раздават на бедните, твърди изданието. Залавяни, бягали, гонени, но недостигани, те имат суров закон (помниш ли кодекса на мафиота, който намериха миналата година в явката на поредния капо ди тути капи?) - 1. поне единият от двамата да е на свобода, за да готви бягството на другия, и 2. никога не убивай!
Миналата година двамата похитиха председателя на Камарата на индустриалците от северна Гърция Йоргос Милонас и го върнаха на роднините му срещу 10 800 000 евро.
Малко по-късно Василис бе хванат в Суроти, близо до Солун, с близо 11 милиона по-богат, но изправен пред перспективата цял живот да ги бленува от затвора.
Тогава прокурорът дори се пошегува с него, като го пита колко време възнамерява този път да остане на топло. - Не знам, - отговори Василис. 186 дни е отговорът.
Въпросът е, че сега са свободни, с 6 милиона по-богати (останалите 5 бяха намерени от полицията миналата година) и обожавани от мнозина.
За интригата да отбележим, че жената, наела хеликоптера вчера, се представила с името "Александрова" - което не е нищо само по себе си, но може да е мъглява българска връзка.
Малко след бягството през 2006 г. гръцкият телевизионен канал Мега разкри, че Никос всъщност от години живеел в югозападна България, като от време не прескачал до северна Гърция по "дела".
Иначе, отново за интригата, за Милонас се говори не само че е бизнесмен, но и крупен мафиот (това за хората, натъжили се от съдбата на честния труженик, откупил живота си срещу бали пари).
Ерго, добри или лоши са братя Палеокостас? Кой да ти каже...

0 коментара:

Публикуване на коментар