На Мето

кьошето

Аз съм твоят Кантона, да нямаш други освен мене...

2 comments
Ерик Кантона на терена умираше за отбора си.
Отмъсти за свой черен съиграч, което му коства девет месеца наказание.
Оттегли се, когато беше на върха и не се обърна нито веднъж назад.
Стана треньор на отбор от бездомници.
А сега направи това:







Моят детски герой! Дързък колкото Д'артанян и уверен в непогрешимостта си като граф Монте Кристо.


Не мисля, че може да сме доволни от цялата мизерия около нас. Освен ако не живеете в пашкул. Тогава има шанс да бъде направено нещо. Какво означава днес това да си на улицата? Да протестираш? Да залъгваш себе си. Това вече не е начинът.
Не е нужно да грабваме оръжията и да убиваме хора, за да започнем революция. В днешно време е много лесно да направиш революция. Каква е системата? Системата е изградена на силата на банките. Така че трябва да бъде унищожена чрез банките.
Това означава, че тези три милиона души с плакати по улиците трябва да отидат до банката и да изтеглят парите си, така банките ще се сринат. Три милиона, десет милиона души и банките ще се сринат и в това няма никаква заплаха. Ето ви истинска революция.
Не е сложно – вместо да излизаш на улицата или да шофираш с километри, просто мини през банката в страната си и изтегли парите си. Ако достатъчно хора го направят, системата ще рухне. Без оръжия, без кръвопролития или нещо подобно. Не е трудно, а по този начин те вече ще ни слушат и ще гледат на нас по различен начин.

2 коментара:

  1. Грешка пич, ако парите бяха златни щеше да стане, но те не са от доста време. Умниците от банките отдавна са си вързали гащите за такъв тип натиск.

    ОтговорИзтриване
  2. За жалост да. Повечето кинти на банките изобщо не идват от спестителите, а от инвестмънт отделенията. Което значи, че ако си банка, няма нужда да се интересуваш чаааак толкова много от вресливци със спестовни светки.
    Това не променя обаче факта, че Кантона е прав. И че е пич.

    ОтговорИзтриване