На Мето

кьошето
®Александра Асенова
В лодката отношенията между хората са прости. Още повече в каяците двойки, или К-2.
Сядаш отпред, а отзад е твоят човек. Колкото повече е твой, толкова по-добре. Но и да не е, докато карате, ще се намерите.
Ти задаваш ритъма на танца. Ако спринтираш, е страстен. Пръски вода по лопатата и тялото. Лодката, която е второто ти тяло, потъва при загребване. После пак се издига. Танцува с теб. С твоя човек не си говорите. Усещаш, че те следва.
Спринтът свършва. Уморяваш се, ожадняваш. "Бира дясно на борд", казва твоят човек. Продължил е да те следва.
Отпиваш, връщаш бутилката и продължаваш лениво и доволно. Знаеш, че и да смениш ритъма, твоят човек няма да те остави, ще те следва.
Сега може и да си говорите. Няма нужда да споделяте колко хубаво е било. Това е ясно и на двамата. Можете да си гледате слънцето.
®Александра Асенова

Сядаш отзад. Твоят човек отпред задава ритъма. Ти обаче водиш стъпките. Имаш предимство да можеш да го гледаш непрекъснато. Изграждаш си и усет за него - на коя страна загребва повече, дали има сила и желание за спринт или иска да флиртува с водата. При всички случаи ти направляваш накъде отивате. От теб зависи и дали ще се обърнете или ще излезете невредими, ако на пътя ви се изпречи вълна.
Но най-важното е да си с твоя човек, докато и той гребе. А щом спре - "Бира дясно на борд".
Независимо дали си отпред или отзад, знаеш още от първите минути дали можеш да си с този човек.
И колкото по-малко думи сте си разменили, толкова по-добре. Замъгляват инстинкта.

Кой: Откровението ме порази с Тео и Саша от русенския клуб "Бяла звезда"

Къде: Горният текст е от най-спокойното на света прекарване в язовир Кърджали. Преживяването е много по-силно, ако попаднеш в бързи води или в произволна река.

Кога: Адреналин в още по-чист вид добиваш, ако си извън сезона. Когато се стъмва рано и водата е студена. Но и обикновено наглед прекарване през лятото е повече от достатъчно.